1i 20 1111 ê-"- 23 d S.8 j |«sd - I f-fESp 3.40 8.53 5.12 Maximum 7.4 1.3427 1.0321 4030 Minimum 20 1.3423 Gemiddeld 1913 6.7 1.0314 2.94 1.3425 Gemiddeld 1912 6.8 1.0316 1.3425 Gemiddeld 1911 1.3425 Gemiddeld 1910 1.0310 2.77 8.34 ReinheidsgraadVoldoende. 2.95 8.46 5.05 3.04 8.33 4.86 Pasteurisatie-temperatuurDe melk deed zich regelmatig kennen als hoog gepasteuriseerde melk. Bacteriologisch onderzoek: Op de bouillon agar-platen was het maximum aantal bacteriën 2960, het minimum 900. Micro-organismen, wier culturen by halfurige verhitting op 70° C. afsterven, kwamen nimmer voor. Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. Het gemiddeld vetgehalte der melk is in de laatste 4 jaren slechts eenmaal even hooger geweest dan 3.00%. Aantal monsters: 11. Inhoud der desch: 0.8 Liter. 4. Haagsche Melkinrichting Zuid-Binnensingel 13. Prys ’szomers: 10 cent. ’s winters: 11 1.0303 2.60 8.15 4.91 6.2 1.0310 8.41 5.01 •f VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 6040 0 6.6 op bouillon’ gelatine. d j© •d g K 6.0 Aantal micro-organis- men per ccm. na 7 dagen op wei- I gelatine. I

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 699