I' OB ff ♦L H 20 F i ^3 •24 3.30 8.77 1.3428 4640 Maximum 1.0329 5.24 920 6.8 Minimum 1.0309 2.65 8.28 4.90 1.3425 1912 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. ReinheidsgraadVoldoende. Pasteurlsatie-temperatuurOp grond van de uitkomsten der serumproeven en de eigenschappen der enzymreacties is de melk te beschouwen als een product, dat verkregen wordt door pasteurisatie by 72 74° C. Bacteriologisch onderzoek: Het aantal bacteriën was regel matig laag;‘op de agarplaten was het hoogste aantal 560 koloniën per cm3. Noch coli-bacteriën, noch andere micro- organismen, welker culturen bij halfurige verhitting op 70° C. afsterven, werden op de plaatculturen aangetroffen. Aantal monsters: 9. Inhoud der flesch: 1 Liter. 5. Coöperatieve Verbruiksvereeniging „de Hoop”, Noord* West-Buitensingel. Prys ’s zomers: 12 cent. ’s winters: 13 1.0318 2.94 8.52 5.06 1.342(5 Dit bedryf is in 1913 aangevangen. 5.2 g N Gemiddeld 1913 6.1 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 0 O op bouillon - gelatine. d 5 d cc go Aantal micro-organis- men per ccm. na 7 dagen op wei- gelatine

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 700