fill I i I X Ti B 3.05 8.57 5.08 1.3426 6.8 1.0319 1.3425 ■■1 6 I I N 6.6 3. 26 Maximum 1.3427 3.45 8.72 5.27 1.0325 8.25 4.93| 1.3423 Minimum 3600 240 2.85 Gemiddeld 1913 3.13 8.54 5.10 1.3426 1.0317 Gemiddeld 1912 Gemiddeld 1911 1.0310 Gemiddeld 1910 6.5 1.0318 3.13 8.55 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. ReinheidsgraadVoldoende. Aantal monsters: 11. Inhoud der flesch: 0.8 Liter. Prijs ’s zomers10 cent. 's winters: 11 7. Melkinrichting „Systeem Pasteur”, Range Beestenmarkt 9. Pasteurisatie-temperatuur Behoudens een monster, deed deze melk zich gelden als hoog gepasteuriseerde. O Sb GD 8.0 5.8 Aantal microorganism men per ccm. na 7 dagen I op bouillon gelatine. 6.5 Bacteriologisch onderzoek: By twee monsters waren de plaatculturen na 1 X 24 uur vol met vervloeiende kolonies. Op de agarplaten dezer beide monsters werden geteld 65300 en 92720 bacteriën. In twee monsters werden micro-organismen aangetroffen, die in eigenschappen geheel overeenkwamen met de bacterium coli communis, en wier culturen by half- urige verhitting op 70° C. afstierven. Aan den directeur dezer inrichting is in verband met deze bevindingen een waarschuwing gegeven. ■g g 3.12 8.42 4.94 op wei- gelatine. 10240 11088 20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 1.0305 1 I

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 702