fill
I
i
I
X Ti
B
3.05 8.57 5.08
1.3426
6.8
1.0319
1.3425
■■1
6
I
I N
6.6
3.
26
Maximum
1.3427
3.45
8.72 5.27
1.0325
8.25 4.93| 1.3423
Minimum
3600
240
2.85
Gemiddeld 1913
3.13 8.54
5.10
1.3426
1.0317
Gemiddeld 1912
Gemiddeld 1911
1.0310
Gemiddeld 1910
6.5 1.0318
3.13 8.55
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
ReinheidsgraadVoldoende.
Aantal monsters: 11.
Inhoud der flesch: 0.8 Liter.
Prijs ’s zomers10 cent.
's winters: 11
7. Melkinrichting „Systeem Pasteur”,
Range Beestenmarkt 9.
Pasteurisatie-temperatuur Behoudens een monster, deed
deze melk zich gelden als hoog gepasteuriseerde.
O
Sb
GD
8.0
5.8
Aantal microorganism
men per ccm. na 7 dagen
I op bouillon
gelatine.
6.5
Bacteriologisch onderzoek: By twee monsters waren de
plaatculturen na 1 X 24 uur vol met vervloeiende kolonies.
Op de agarplaten dezer beide monsters werden geteld 65300
en 92720 bacteriën. In twee monsters werden micro-organismen
aangetroffen, die in eigenschappen geheel overeenkwamen
met de bacterium coli communis, en wier culturen by half-
urige verhitting op 70° C. afstierven.
Aan den directeur dezer inrichting is in verband met deze
bevindingen een waarschuwing gegeven.
■g g
3.12 8.42 4.94
op wei-
gelatine.
10240 11088
20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
1.0305
1
I