20
I
I
O
27
Maximum
7.2
Minimum
Gemiddeld 1913
1912
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
ReinheidsgraadVoldoende.
Aantal monsters: 9.
Inhoud der flesch0.8 Liter.
8. Melkinrichting „Rhijnland”
Charlotte de Bourbonplein 24.
Pasteurisatie-temperatuurIn het algemeen wordt deze
melk laag gepasteuriseerd, doch in andere gevallen bleek de
verhitting een zoodanige te zijn geweest, dat de melk als
hoog gepasteuriseerde melk moest worden opgeteekend. Er
heerscht dus blijkbaar onvoldoende bedrijfszekerheid.
Bacteriologisch onderzoek: Op de bouillon-agarplaten was
het grootste aantal bacteriën 4964. De melk bleek regelmatig
vry van micro-organismen, welker culturen by halfurige
verhitting op 70° C. gedood werden.
6.5 1.0319
I r i i i i i
Sedert 1913 met de bereiding van gepasteuriseerde
melk begonnen.
3.16 8.57 5.06 1.3426
1.0329 3.40 8.87:5.38 1.3428
Prys ’szomers: 11 cent.
’s winters: 11
1.0313 3.00 8.42 4.89 1.3425
SS
9800 14400
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
40
6.0
0
1
o
o
«5
I Aantal micro-organis-
men per ccm. na 7 dagen
op wei- op bouillon
gelatine. gelatine.