20 I I O 27 Maximum 7.2 Minimum Gemiddeld 1913 1912 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. ReinheidsgraadVoldoende. Aantal monsters: 9. Inhoud der flesch0.8 Liter. 8. Melkinrichting „Rhijnland” Charlotte de Bourbonplein 24. Pasteurisatie-temperatuurIn het algemeen wordt deze melk laag gepasteuriseerd, doch in andere gevallen bleek de verhitting een zoodanige te zijn geweest, dat de melk als hoog gepasteuriseerde melk moest worden opgeteekend. Er heerscht dus blijkbaar onvoldoende bedrijfszekerheid. Bacteriologisch onderzoek: Op de bouillon-agarplaten was het grootste aantal bacteriën 4964. De melk bleek regelmatig vry van micro-organismen, welker culturen by halfurige verhitting op 70° C. gedood werden. 6.5 1.0319 I r i i i i i Sedert 1913 met de bereiding van gepasteuriseerde melk begonnen. 3.16 8.57 5.06 1.3426 1.0329 3.40 8.87:5.38 1.3428 Prys ’szomers: 11 cent. ’s winters: 11 1.0313 3.00 8.42 4.89 1.3425 SS 9800 14400 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 40 6.0 0 1 o o «5 I Aantal micro-organis- men per ccm. na 7 dagen op wei- op bouillon gelatine. gelatine.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 703