i N - HF" <»,5 Ié a> i Ii 28 gelatine. 5.24 1.3423 1160 680 Maximum 7.0 Minimum 0 0 5.8 4.92 Gemiddeld 1913 2.94 8.57 5.08 1.3420 Gemiddeld 1912 6.5 1.0321 3.00 8.60 5.04 1.3426 Gemiddeld 1911 1.0317 6.7 Gemiddeld 1910 6.5 1.0317 3.08 8.51 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. ReinheidsgraadVoldoende. Pasteurisatie-temperatuurZoowel volgens de uitkomsten der enzymreacties als op grond van de eigenschappen van het serum is deze melk als hoog gepasteuriseerd aan te merken. Aantal monsters: 10. Inhoud der flesch: 1 Liter. 9. Melkinrichting „de Bierkan”, Nieuwe Havenstraat 11. Prys ’szomers: 12 cent. ’s winters: 18 Bacteriologisch onderzoek: Zoowel op de bouillon-agarplaten als op de gelatineplaten was het aantal bacteriën regelmatig zeer laag. De melk bleek regelmatig goed gepasteuriseerd. Coli-bacteriën of andere micro-organismen, welker culturen by halfurige verhitting op 70° C. werden gedood, werden in geen der monsters aangetoond. 1.0325 3.20 8.67 SQ Aantal micro-organis- men per ccm. na 7 dagen op wei- j op bouillon gelatine. gelatine. 1.0313 i 2.60 8.36 I"x 1.3428 1.0319 2.94 8.52 5.06 1.3426 20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 704