i
N
- HF"
<»,5
Ié
a> i
Ii
28
gelatine.
5.24 1.3423
1160
680
Maximum
7.0
Minimum
0
0
5.8
4.92
Gemiddeld 1913
2.94 8.57 5.08
1.3420
Gemiddeld 1912
6.5
1.0321
3.00 8.60 5.04 1.3426
Gemiddeld 1911
1.0317
6.7
Gemiddeld 1910
6.5
1.0317
3.08 8.51
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
ReinheidsgraadVoldoende.
Pasteurisatie-temperatuurZoowel volgens de uitkomsten
der enzymreacties als op grond van de eigenschappen van
het serum is deze melk als hoog gepasteuriseerd aan te merken.
Aantal monsters: 10.
Inhoud der flesch: 1 Liter.
9. Melkinrichting „de Bierkan”,
Nieuwe Havenstraat 11.
Prys ’szomers: 12 cent.
’s winters: 18
Bacteriologisch onderzoek: Zoowel op de bouillon-agarplaten
als op de gelatineplaten was het aantal bacteriën regelmatig
zeer laag. De melk bleek regelmatig goed gepasteuriseerd.
Coli-bacteriën of andere micro-organismen, welker culturen
by halfurige verhitting op 70° C. werden gedood, werden
in geen der monsters aangetoond.
1.0325 3.20 8.67
SQ
Aantal micro-organis-
men per ccm. na 7 dagen
op wei- j op bouillon
gelatine. gelatine.
1.0313 i 2.60 8.36
I"x
1.3428
1.0319 2.94 8.52 5.06 1.3426
20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.