4 tl t» h I i l I 20 6.3 7.0 i 29 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. gelatine. Maximum 1.0324 240 200 5.8 Minimum O O Gemiddeld 1913 1.0323 3.15 8.43 5.04 1.3425 Gemiddeld 1912 0.8 1.0315 3.06 8.45 5.03 1.3425 6.7 Gemiddeld 1911 1.0310 1.3424 6.7 1.0318 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. ReinheidsgraadVoldoende. Bacteriologisch onderzoek: liet aantal micro-organismen op de bouillon-agarplaten was eveneens gering n.l. 20540. In geen monster werden micro-organismen aangetroffen, niet bestand tegen halfürige verhitting op 70° C. De pasteurisatie was dus voldoende. Pasteurisatie-temperatuurDe melk deed zich regelmatig kennen als hoog gepasteuriseerd. Aantal monsters: 10. Inhoud der flesch: 0.8 Liter. 10. Melkinrichting Th. J. Vollebregt, Korte Hoogstraat 4, 5, 7a. Aantal micro-organis men per ccm. na 7 dagen 2.93 8.37 4.86 3.12 8.56 Prys ’szomers: 11 cent. ’s winters: 11 op wei- op bouillon gelatine. i N 3.50| 8.75 5.24 1.3427 4.66 1.3424 1.0293 2.80: 7.89 Gemiddeld 1910

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 705