43 Analysenummer 4336. Het etiket luidt: „Frambozenlimonadesiroop, gegarandeerd suiker met vruchtensap”. Prijs 55 cent per flesch van 375 cm3. Het onderzoek leerdeVruchtensap geen spoor. Analysenummer 5114. Het etiket luidt: „Sirop d’ananas, quality superieure”. Prys 55 cent per flesch van 375 cm3. Het onderzoek leerde: Geen ananassap. 50% aardappel- stroop, 15 suiker, kunstmatig gezoet met saccharine. Analysenummer 5495. Het etiket luidt: „Frambozensaus”. Prijs 45 cent per flesch van 4 d.L. 400 cm3. Het onderzoek leerde: een drank bereid zonder suiker Analysenummer 2815. Het etiket luidt: Vruchtensiropen uit zuivere vruchten bereid”. Prys 80 cent per flesch van 8 d.L. 800 cm3. Het onderzoek leerde: Vruchtensap afwezig, 35% aard- appelstroop en 30% suiker. Analysenummer 4334. Het etiket luidt: „Vruchtenlikeur, uit zuivere grondstoffen bereid”. Prys 40 cent per flesch van 4 d.L. 400 cm3. Het onderzoek leerde: Geen spoor vruchtensap, doch een met saccharine zoetgemaakte en roodgekleurde aardappel- stroopoplossing. Analysenummer 3383. Het etiket luidt„Sirop de groseille excel., pur sucre, qualité superieure”. Prys 45 cent per flesch van 4 d.L. 4CK) cm3. Het onderzoek leerde: geen spoor vruchtensap; de suiker was ten deele door aardappelstroop vervangen. Analysenummer 3200. Het etiket luidt: „Kersenlimonade, fabriek van fijne vruchten siropen”. Prys 60 cent per flesch van 7.5 d.L. 750 cm3. Het onderzoek leerdeKersensap afwezig, 40 aardappel stroop, 15% rietsuiker, kunstmatig gezoet met saccharine. Analysenummer 3969. Het etiket luidt: „Citroenlimonade”. Prys 60 cent per flesch van 375 cm3. Het onderzoek leerde: Citroensap afwezig, 40 aard appelstroop, 20% suiker. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 718