I
20
98
Ammoniak in kaas.
65 -70° C.
Kaas n°.
1
15.0
15.1
9.9
II
9.6
9.8
III
14.0
14.1
14.3
IV
11.7
11.8
11.7
V
12.3
12.0
11.8
18.9
VI
19.2
19.3
VII
19.8
20.2
VIII
22.1
22.5
22.5
Nagegaan is of de hoeveelheid ammoniak, verkregen
volgens de methode in den codex alimentarius beschreven,
afhankelijk is van het kookpunt der te distilleeren kaasmassa.
Bij deze onderzoekingen werden de volgende uitkomsten
verkregen met Goudsche kaas.
De cijfers in de tabel geven het ammoniakgehalte aan in
cm3. */io N. per 20 gram kaas.
Uit deze proeven blykt wel, dat by kookpunten der te
destilleeren kaasvloeistof (20 gr. kaas met 6 gr. magnesium-
oxyde en 300 cM3. water) gelegen tusschen 4070° C. de
hoeveelheid ammoniak gelyk is.
Van de kazen n°. 6 en 8 was de ouderdom bekend, het
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
38—40° C.
48 50° C.
55—60’ C.
n
7>
•n
Temperatuur
waterbad.
Kookpunt dor
kaashou-
dende
vloeistof.
h,..
75—80’ C. i 90—95’ C.
58—60“ C. I 70—72° C.