I 20 98 Ammoniak in kaas. 65 -70° C. Kaas n°. 1 15.0 15.1 9.9 II 9.6 9.8 III 14.0 14.1 14.3 IV 11.7 11.8 11.7 V 12.3 12.0 11.8 18.9 VI 19.2 19.3 VII 19.8 20.2 VIII 22.1 22.5 22.5 Nagegaan is of de hoeveelheid ammoniak, verkregen volgens de methode in den codex alimentarius beschreven, afhankelijk is van het kookpunt der te distilleeren kaasmassa. Bij deze onderzoekingen werden de volgende uitkomsten verkregen met Goudsche kaas. De cijfers in de tabel geven het ammoniakgehalte aan in cm3. */io N. per 20 gram kaas. Uit deze proeven blykt wel, dat by kookpunten der te destilleeren kaasvloeistof (20 gr. kaas met 6 gr. magnesium- oxyde en 300 cM3. water) gelegen tusschen 4070° C. de hoeveelheid ammoniak gelyk is. Van de kazen n°. 6 en 8 was de ouderdom bekend, het VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 38—40° C. 48 50° C. 55—60’ C. n 7> •n Temperatuur waterbad. Kookpunt dor kaashou- dende vloeistof. h,.. 75—80’ C. i 90—95’ C. 58—60“ C. I 70—72° C.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1913 | | pagina 765