I
34
IV. Controle waarnemingen.
9. Het onderzoek van het aschgehalte van brood, tarwe
meel en tarwebloem.
5. Het bereiden en onderzoeken van verschillende andere
dan de gebruikelijke broodsoorten.
7. Nadere bestudeering van het gehalte aan tarwebloem
in ongebuild tarwebrood nl. door de bepaling van het ge
halte aan ruw-vezel, zemelen en pentosaan.
6. Nadere bestudeering van de eigenschappen van ver
schillende soorten en kwaliteiten tarwebloem.
4. Onderzoekingen omtrent het kaliumgehalte in consumtie-
stropen.
8. Waarnemingen omtrent de oxydeerbaarheid van drink
water.
1. Melk. De samenstelling en eigenschappen der onder
toezicht van keurmeesters gewonnen melk is in de hier
volgende tabellen opgeteekend. De uit deze controlemelk
eenmaal per maand bereide afgeroomde melk en karnemelk
zijn eveneens onderzocht. De uitkomsten dezer onderzoekingen
zijn in een tweetal tabellen saamgevat.
10. Waterbepaling in voedingsmiddelen volgens de directe
en indirecte methode nl. door destillatie met verschillende
vloeistoffen.
2. Vergelijkend onderzoek van het vriespunt van melk
met het toestel van Beckmann, zooals op het laboratorium
alhier wordt gebezigd en het apparaat van Dr. Dekhuizen.
3. Waarnemingen, omtrent het vriespunt van melk en
omtrent het soortelyk gewicht en de brekingsindex van
uit de zelfde melk verkregen sera.
20 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.