15
3.
Inhoud der flesschen: 0.8 Liter.
3.35
8.66
5.00
1500
Minimum
2.65
5.7
7.76
4.40
150
3500 i
50
6.3
2.90
8.23
4.79
LmicocytensedimentVan normale samenstelling.
ReiriheidsgraadVrij voldoende.
Chemisch onderzoek: De melk bleek éénmaal vervalscht
door toevoegen van water. Tegen den leverancier is proces
verbaal opgemaakt.
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organisinen
der genomen monsters was niet altijd laag te noemen, zoodat
aan deze inrichting een waarschuwing is gegeven. Micro-
organismen, welker culturen bij halfürige verhitting op 70° C.
afstierven, waren niet aan te toonen.
Melkinrichting ..Mariëndaal", A. Kersboom,
Laan van N. 0. Indië 36a.
Prijs: 1 Januari—1 April: 11 cent.
1 April—1 October: 11 cent.
1 October31 December: 13 cent.
Gemiddeld
1915
Maximum 6.8
1.0321
1.0289
1.0306
i 58400
Vet
Zuur-
8. G.
graad.
15° C.
pCt.
63600 I
i
Aantal micro-organismen
per c.m’. na 7 dagen.
I bouil'lon-
grlatine.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 20
op wei-
gdatine.
op
bouillon-
agar.
Draai-
ingsver-
mogen.
1 Vetvrije i
droogrest
pCt.