20
16
4. Melkinrichting „De Centrale”, Hamerstraat 24.
Inhoud der tlesschen: 1 Liter.
tagsver-
34.000
8.4*2
5.10
3.35
Maximum
100
‘25
100
2.80
8.24
Minimum
4.90
3.04
8.34
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
ReinheidsgraadVrij voldoende.
I Zuur-
LeucocytensedimentBy microscopisch onderzoek werden
hierin geen abnormale bestanddeelen aangetroffen.
Prijs: 1 Januari1 April, nog niet gevestigd.
1 AprillOctober, 13 cent.
1 October—31 December, 15 cent.
Gemiddeld
4.75
7.0 1.0315
i 70.000 82.000
6.5 1.0310
Bacteriologisch onderzoek: Den eersten tijd leverde deze
inrichting herhaaldelyk oude gepasteuriseerde melk af. zoodat
het aantal bacteriën veel te groot was. Ook de pasteurisatie
was niet altijd voldoende. In een en ander is door den
Keuringsdienst verbetering gebracht.
5.7 1.0306
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
Draai-
Vet
8. G
15» C.
pCL
mogen.
r
I graad.
op wei- I
gelatine, j gelatine.
Vetvrije
droogrest
pCt.
1915
Aantal micro-organismen.
per un>. na 7 dagen.
bouillon I
I gnlatine. j
bouillon
agar.