20 16 4. Melkinrichting „De Centrale”, Hamerstraat 24. Inhoud der tlesschen: 1 Liter. tagsver- 34.000 8.4*2 5.10 3.35 Maximum 100 ‘25 100 2.80 8.24 Minimum 4.90 3.04 8.34 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. ReinheidsgraadVrij voldoende. I Zuur- LeucocytensedimentBy microscopisch onderzoek werden hierin geen abnormale bestanddeelen aangetroffen. Prijs: 1 Januari1 April, nog niet gevestigd. 1 AprillOctober, 13 cent. 1 October—31 December, 15 cent. Gemiddeld 4.75 7.0 1.0315 i 70.000 82.000 6.5 1.0310 Bacteriologisch onderzoek: Den eersten tijd leverde deze inrichting herhaaldelyk oude gepasteuriseerde melk af. zoodat het aantal bacteriën veel te groot was. Ook de pasteurisatie was niet altijd voldoende. In een en ander is door den Keuringsdienst verbetering gebracht. 5.7 1.0306 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. Draai- Vet 8. G 15» C. pCL mogen. r I graad. op wei- I gelatine, j gelatine. Vetvrije droogrest pCt. 1915 Aantal micro-organismen. per un>. na 7 dagen. bouillon I I gnlatine. j bouillon agar.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1915 | | pagina 766