20
17
5. Melkinrichting „de Hanze”, Kotterinontstraat 5153.
Inhoud der flesschen: 1 Liter.
3600 I
Maximum
7.2
3.25
8.47
4700
2500
Minimum
5.7
2.70
8.33
4.73
50
6.4
1.0312
2.98
8.38
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
Reinheidegraad: Vry voldoende.
Gemiddeld
1915
LeiicocytensedimentHierin werden geen abnormale be-
standdeelen aangetroffen.
Prys: 1 Januari1 April: nog niet gevestigd.
1 April1 October: 13 cent.
1 October31 December: 15 cent.
1
4.82
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen
was veelal laag en bleef steeds beneden het maximum aantal
bacteriën voor deze melk-praeparaten in den Codex alimen-
tarius aangegeven, n.l. 50.000 per cm3.
I 1.0314
1.0310
i
4.99
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
s. G.
Vet
15° C.
pCt.
50
50
op wei.
I gelatine.
op
bouillon-
agar.
Zuur-
graad.
t
Aantal micro-organismen
per c.m’. na 7 dagen
bouillon
gelatine.
Vetvrye -
droogrest
pCt
Draai-
ingsver-
mogen.