20 17 5. Melkinrichting „de Hanze”, Kotterinontstraat 5153. Inhoud der flesschen: 1 Liter. 3600 I Maximum 7.2 3.25 8.47 4700 2500 Minimum 5.7 2.70 8.33 4.73 50 6.4 1.0312 2.98 8.38 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. Reinheidegraad: Vry voldoende. Gemiddeld 1915 LeiicocytensedimentHierin werden geen abnormale be- standdeelen aangetroffen. Prys: 1 Januari1 April: nog niet gevestigd. 1 April1 October: 13 cent. 1 October31 December: 15 cent. 1 4.82 Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen was veelal laag en bleef steeds beneden het maximum aantal bacteriën voor deze melk-praeparaten in den Codex alimen- tarius aangegeven, n.l. 50.000 per cm3. I 1.0314 1.0310 i 4.99 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. s. G. Vet 15° C. pCt. 50 50 op wei. I gelatine. op bouillon- agar. Zuur- graad. t Aantal micro-organismen per c.m’. na 7 dagen bouillon gelatine. Vetvrye - droogrest pCt Draai- ingsver- mogen.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1915 | | pagina 767