16» 12 VERSLAG VAN DE CENTRALE KEUKEN. 1. Personeel. Directie en administratie. Toezicht en controle. 1 Eerste opzichteres 2 Opzichteresseu, ieder Distributie personeel. f 26 Verkoopsters, ieder 24 Schepsters, ieder Het personeel bestond op 31 December 1917 uit de navol gende ambtenaren, beambten en werklieden: Vóór het in bedrijf stellen van de Centrale Keuken werd eene vergadering belegd met het geheele personeel, onder voorzitterschap van den Bedrijfsleider. In deze vergadering waren tegenwoordig de secretaris van de Commissie, de voltallige Commissie van advies be treffende de arbeidsvoorwaarden en de administrateur- boekhouder. Op duidelijke wijze werd de organisatie van het bedrijf uiteengezet, waarbij scherp naar voren kwam, dat onver biddelijk de hand zou worden gehouden aan de verplich tingen, het personeel opgelegd. 1 Bedrijfsleider 1 Administrateur-Boekhouder 1 Eerste klerk 2 Tweede klerken, ieder 2 Schrijvers, ieder 1 Schrijver Het salaris van dezen ambtenaar komt niet ten laste van de Centrale Keuken. Per jaar. f 1100 Per week. 15 Per uur. 0.50 0.30 Jaarwedde, f 2000.— 1100.— 650.— 600.— 500.— B. VERSLAG VAN DEN DIRECTEUR.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1917 | | pagina 703