16»
12
VERSLAG VAN DE CENTRALE KEUKEN.
1. Personeel.
Directie en administratie.
Toezicht en controle.
1 Eerste opzichteres
2 Opzichteresseu, ieder
Distributie personeel.
f
26 Verkoopsters, ieder
24 Schepsters, ieder
Het personeel bestond op 31 December 1917 uit de navol
gende ambtenaren, beambten en werklieden:
Vóór het in bedrijf stellen van de Centrale Keuken werd
eene vergadering belegd met het geheele personeel, onder
voorzitterschap van den Bedrijfsleider.
In deze vergadering waren tegenwoordig de secretaris
van de Commissie, de voltallige Commissie van advies be
treffende de arbeidsvoorwaarden en de administrateur-
boekhouder.
Op duidelijke wijze werd de organisatie van het bedrijf
uiteengezet, waarbij scherp naar voren kwam, dat onver
biddelijk de hand zou worden gehouden aan de verplich
tingen, het personeel opgelegd.
1 Bedrijfsleider
1 Administrateur-Boekhouder
1 Eerste klerk
2 Tweede klerken, ieder
2 Schrijvers, ieder
1 Schrijver
Het salaris van dezen ambtenaar komt niet ten laste van de
Centrale Keuken.
Per jaar.
f 1100
Per week.
15
Per uur.
0.50
0.30
Jaarwedde,
f 2000.—
1100.—
650.—
600.—
500.—
B. VERSLAG VAN DEN DIRECTEUR.