16» 3. Bereiden en distribueeren van voedsel. ’s-G r a v e n h a g e, M aart 1918. De stoom- en waterleidingen zijn goed, terwijl de cen trale verwarming niets te wenschen overlaat. Het schaftlokaal voor mannen was op 31 December nog niet in gebruik, daar dit dienst deed als werkplaats voor de monteurs, die nog steeds aan de afwerking van het ge bouw bezig waren. Eenige kleine wijzigingen werden aangebracht en een kantoortje voor de betrokken opzichteres in de afdeeling ..Schoenmakerij” bijgebouwd. Bij het bereiden van voedsel deden zich vele moeilijk heden voor. De menu-commissie ging van het standpunt uit, dat de door de Centrale Keuken verstrekte middagmalen moesten zijn: goed van samenstelling, van voldoende voedings waarde en smakelijk. In overeenstemming met deze eischen werden verstrekt een aantal menu’s en de hijbehoorende recepten, alle geschikt om er in normale tijden goedkoope en toch goede maaltijden van te maken. Door verschillende omstandigheden moest echter dikwijls van het opgegevene afgeweken worden, hoewel steeds getracht is met de be schikbare middelen het meest mogelijke te bereiken. De ingekomen klachten zijn weinig in getal en enkele nuttige opmerkingen werden ter harte genomen. De afname bleef zich bepalen tot een, in verband met het getal inwoners dezer gemeente en de capaciteit van de inrichting, betrekkeljjk geringe hoeveelheid voedsel. Het inleveren der gemeentelijke distributiebons bleek de eenige belemmering te zijn voor eene grootere afname. Het verzenden van het voedbel geschiedde in gamellen van 40 liter inhoud, op wagens met uitgebouwd platform, waarop 35 dezer gamellen tegelijk konden worden ver voerd. Het afdekken met boven de wagens aangebrachte zeilen bleek een goede maatregel tegen warmteverlies. De Bedrijfsleider. S. Otterspoor. 14 VERSLAG VAN DE CENTRALE KEUKEN. i?

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1917 | | pagina 705