41
Bijlage.
Dames en Heeren
Aan de Commissie van Toezicht op de dagelijksche
leiding der Centrale Keuken te s-Gravenhage.
Opbrengst van bereid voedsel.
Dit hoofd van rekening geeft het totaal aan van alle
ontvangsten, die in dè distributie plaatsen geschieden. Als
proef is door ondergeteekende nagegaan de volledige bon-
verantwoording van een bepaald distributie-lokaal. Daarbij
bleek, dat de nummers der bons van dag tot dag nauwkeurig
aansluiten en met de verantwoording der vervoerders over
eenstemmen. Alle in dit lokaal verkochte porties waren
derhalve in de administratie behoorlijk verantwoord. Gecon
stateerd is, dat de gegevens der verschillende lokalen in
totaal naar behooren op het grootboekhoofd voorkomen,
zoodat mag worden aangenomen, dat de rekening nauw
keurig de totaalopbrengst van het verkochte voedsel aangeeft.
v
In opdracht van Uwe Commissie heeft ondergeteekende
zich als medelid beziggehouden met eene controle en een
onderzoek van de administratie der Centrale Keuken. Daarbij
wenscht hy op te merken, dat dit onderzoek slechts gedurende
een beperkt aantal dagen heeft kunnen plaats hebben, zoodat
hjj niet wil beweren, een volledig accountants-onderzoek te
hebben ingesteld. Niettemin is zijn onderzoek toch van dien
aard geweest dat hij durft zeggen, een voldoende inzicht in
de administratie te hebben gekregen en daardoor in staat
te zijn, aan Uwe Commissie daarover verslag uit te brengen.
Als algemeene indruk kan worden weergegeven, dat de
administratie in alle opzichten goed verzorgd is. De boek
houding is nauwkeurig aan het bedrijf aangepast. Zij stelt
in staat eene minutieuse bedryfsrekening op te maken, die
alle wetenswaardigheden betreffende het bedrijf nauwkeurig
weergeeft, eene betrouwbare kostprys-berekening toelaat en
op vrijwel alle vragen, die op comptabel gebied kunnen
worden gesteld, een nauwkeurig antwoord geeft.
Ondergeteekende heeft by zijn onderzoek in verschillende
deelen der administratie proeven gedaan, van welke hier
een overzicht worde gegeven.
VERSLAG VAN DE GEMEENTELIJKE CENTRALE KEUKEN. 16®