16»
43
VERSLAG VAN DE GEMEENTELIJKE CENTRALE KEUKEN.
Bedrag.
Onderdeden.
f
De daarbij geconstateerde getallen waren:
672 gamellen, 1950 K.G. suiker, 580 zakken, 3125 K.G.
margarine, 26 M. en 63 el wit katoen.
Kostprijs der verstrekte porties.
In 1918 zijn geleverd 3 122 840 porties.
De volgende tabel geeft een overzicht der bestanddeelen
van den totaal-kostprijs en van den kostprijs per portie.
Kostprijs
in centen
per portie.
13,14
3,20
1,54
1,01
0,53
0,51
0,15
410 297
99 797
48 067
31 162
16 420
16 030
4 661
Voedingsmiddelen
Exploitatiekosten
Distributiekosten
Algemeene onkosten
Onderhoud
Afschrijving
Ken te
Het thuisbezorgen van voedsel heeft gekost f 5 727,845.
terwijl daarvoor is ontvangen f 5 366,95.
Balans en winstrekening.
De verschillende posten der balans zijn vergeleken met
de boeken en in orde bevonden. Ten aanzien van eenige
dier posten valt op te merken:
De waardebepaling der magazijngoederen ad f 78 664,695
Op den kostprijs is meermalen invloed uitgeoefend door
incidenteele beslissingen en maatregelen ten aanzien van het
personeel. Zoo bedroegen de kosten van nabetaling van
verhoogd loon aan het personeel f 7 648,— of per portie
0,24 cent.
Volgens ontvangen bericht bedraagt de bijdrage van het Kon.
Nat. Steuncomité f 103 625,10 of per portie ruim 33/io cent.
Met inbegrip van de bijzondere baten (spoeling, afval en
vergoeding voor thuisbezorgen) is de totale kostprijs f618434
of per portie 19,8 cent.
Opgemerkt moet worden, dat in dit bedrag voor een flink
deel zal worden deelgenomen door het Koninklijk Nationaal
Steuncomité.