I
23
Melkinrichting „de Sierkan”, Nieuwe Havenstraat 11.
Aantal monsters 10.
MAAND.
.Januari
6.3
1.0306
3.30
8.28
4.90
140
Maart
6.7
1.0311
3.10
vervloeid
8.38
4.98
Maart
6.0
1.0311
3.00
8.36
5.00
60
Mei
1.0315
7.1
2.95
5.02
180
8 42
Juni
6.7
1.0313 f
5.02
3.30
8.46
40
Juli
6.8
1.0304
3.00
8.18
5.04
0
31.600
Augustus
6.8
1.0304
3.50
8 27
5.02
September
3.45
1.0315
8.420
6.4
8.53
5.00
November
160
6.4
1.0306
3.35
8.53
4.93
December
1.0317
6.4
8.52
5.07
3.10
100
deugdelijke samenstelling.
Ueinheid: Vol doende.
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen
was behoudens éénmaal, laag. Eenmaal werden in één mon
ster colibacterieën aangetroffen, welker culturen bij half-
urige verhitting op 70 C. afstierven.
Pasteurisatie-temperatuur: De melk kwam regelmatig in
eigenschappen overeen met hoog gepasteuriseerde melk.
Enzymreacties negatief.
Prijs: ’s Zomers 23 cent p. Liter.
’s Winters 25 cent p. Liter.
Procent
vet.
S. G.
150 C.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 37
cm3 na 5 dagen
(10 11)
Chemisch onderzoek: Melk van
Zuur
graad.
Vetvrije Draaiïngs-
droogrest vermogen,
(berekend). j
Aantal micro-
organismen per
op bouillon
gelatine.