37
64
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
Contrólewaarnemingen.
De Directeur,
Dr. J. D. FILIPPO.
3. Onderzoekingen omtrent het stikstof- en totaal kreati-
ninegehalte in zelf bereide vleeschextracten.
1. Melk. De samenstelling en eigenschappen der onder
toezicht van keurmeesters gewonnen melk is in de hier
volgende tabellen opgeteekend. Eenmaal per maand werd
de controle melk uitvoerig geanalyseerd, terwijl dan tevens
de uit deze melk op het laboratorium bereide afgeroomde
melk en karnemelk zijn onderzocht. De uitkomsten dezer
onderzoekingen zijn in een drietal tabellen saamgevat.
Voorts zijn dit jaar nog de volgende onderzoekingen
verricht:
5. Onderzoekingen omtrent de samenstelling van zwarte
bessensap, alsmede van eenige andere minder algemeen
gebruikte vruchtensappen.
4. Invloed van toegevoegde conserveermiddelen op de
samenstelling van melk.
6. Onderzoekingen omtrent de alcaliteit van asch in
voedingsmiddelen.
2. Vergelijkend onderzoek van eenige methoden ter be
paling van het vetgehalte in melk en room.