37 64 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. Contrólewaarnemingen. De Directeur, Dr. J. D. FILIPPO. 3. Onderzoekingen omtrent het stikstof- en totaal kreati- ninegehalte in zelf bereide vleeschextracten. 1. Melk. De samenstelling en eigenschappen der onder toezicht van keurmeesters gewonnen melk is in de hier volgende tabellen opgeteekend. Eenmaal per maand werd de controle melk uitvoerig geanalyseerd, terwijl dan tevens de uit deze melk op het laboratorium bereide afgeroomde melk en karnemelk zijn onderzocht. De uitkomsten dezer onderzoekingen zijn in een drietal tabellen saamgevat. Voorts zijn dit jaar nog de volgende onderzoekingen verricht: 5. Onderzoekingen omtrent de samenstelling van zwarte bessensap, alsmede van eenige andere minder algemeen gebruikte vruchtensappen. 4. Invloed van toegevoegde conserveermiddelen op de samenstelling van melk. 6. Onderzoekingen omtrent de alcaliteit van asch in voedingsmiddelen. 2. Vergelijkend onderzoek van eenige methoden ter be paling van het vetgehalte in melk en room.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1919 | | pagina 1265