29 15 Melkinrichting „de Centrale”, Hamerstraat. 3. Aantal monsters: 14. Inhoud der tl.: 0,8 L. •28 1.0328 Gemiddeld. 6.8 1.0318 3.21 Chemisch onderzoekMelk van deugdelijke samenstelling. ReinheidsgraadVoldoende. LeucocytensedimentNormaal. Minimum Maximum Pastewrisatie-temperatuurDe melk komt in eigenschap pen overeen met hoog gepasteuriseerde melk. Enzymreac- ties: negatief. 8.41 8.86 180 36.400 2.80 3.6( 4.80 5.00 Prijs’s Zomers 1920 22—26 c. p. tl. 's Winters 6.6 I 1.0305 7.4 4.92 Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen was in twee monsters te hoog n.l. 108.200 (op bouillon-agar) en 36.400. Uit geen der platen waren micro-organismen te isoleeren niet bestand tegen halfurige verhitting op 70° C. Een betere controle op de bereiding der gepasteuriseerde melk is noodig. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. n 8.41 Zuur graad. Draaiings- vormogen. s. G. lö o C. i Aantal micro- organismen per c.m3 na 5 dagen op bouillon gelatine. Vetvrije Vet in j droogrest proc 1 (berekend) j in proc. j

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1920 | | pagina 972