29
15
Melkinrichting „de Centrale”, Hamerstraat.
3.
Aantal monsters: 14.
Inhoud der tl.: 0,8 L.
•28
1.0328
Gemiddeld.
6.8
1.0318
3.21
Chemisch onderzoekMelk van deugdelijke samenstelling.
ReinheidsgraadVoldoende.
LeucocytensedimentNormaal.
Minimum
Maximum
Pastewrisatie-temperatuurDe melk komt in eigenschap
pen overeen met hoog gepasteuriseerde melk. Enzymreac-
ties: negatief.
8.41
8.86
180
36.400
2.80
3.6(
4.80
5.00
Prijs’s Zomers 1920 22—26 c. p. tl.
's Winters
6.6 I 1.0305
7.4
4.92
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen
was in twee monsters te hoog n.l. 108.200 (op bouillon-agar)
en 36.400. Uit geen der platen waren micro-organismen te
isoleeren niet bestand tegen halfurige verhitting op 70° C.
Een betere controle op de bereiding der gepasteuriseerde
melk is noodig.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
n
8.41
Zuur
graad.
Draaiings-
vormogen.
s. G.
lö o C.
i Aantal micro-
organismen per
c.m3 na 5 dagen
op bouillon
gelatine.
Vetvrije
Vet in j droogrest
proc 1 (berekend) j
in proc. j