29
16
F. H. J. Ruiker. van Beverningkstraat 257.
4.
22 26 c. p. fi.
Prijs’s Zomers 1920
Aantal monsters: 10.
28
’s Winters 1920 21
Inhoud der fiesschen 1 L.
8.52
5.10
Gemiddeld.
1.0317
3.01
7.1
Melk van deugdelijke samenstelling.
Chemisch onderzoek:
ReinheidsgraadVoldoende.
LeucocytensedimentVan normale samenstelling.
Minimum
Maximum
6.4
7.8 I
4.87
5.40
20
1.110.800
2.65
3.80
1.0299
1.0332
8.00
8.93
Pasteurisatie-temperatuurDe melk kwam in eigenschap
pen overeen met hoog gepasteuriseerde melk. Enzymreac-
ties waren negatief.
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen
was in drie monsters te hoog n.l. 48.600, 1.110.800 en 28.900.
Micro-organismen, welker culturen bü halfurige verhitting
op 70' C. afstierven, werden niet aangetroffen.
Aan den bereider is eenmaal een waarschuwing gegeven.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
Zuur
graad.
S. G.
15 0 C.
Draaiings-
vermogen.
Vet in
proc.
Vetvrije
droogrest
(berekend)
in proc.
Aantal micro-
organismen per
cm3 na 5 dagen
op bouillon
gelatine.