17
5. Melkinrichtingen „De Landbouw
en „De Hoop”.
Aantal monsters: 18.
Prijs’s Zomers 1920 22—26 ct. p. fl.
Inhoud d. flesschen1 L.
’s Winters 1920/21
28
Gemiddeld.
1.0315
8.53
6.9
3.20
4.92
Chemisch onderzoekMelk van deugdelijke samenstelling.
ReinheidsgraadVoldoende.
LeucocytensedimentNormale samenstelling.
Minimum
Maximum
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen was
in 6 monsters te hoog, n.l.84.000 op bouillon-agar); 50.400
(op bouillon-agar); 170.100; 192.600; 108.300 (op bouillon-agar).
In twee monsters werden coli-bacteriën aangetroffen. Hieruit
blijkt wel dat een meer nauwlettend toezicht op de berei
ding dezer melk noodig is.
1.0306
1.0320
160
192.600
4.75
5.06
6.4
8.2
2.85
0.55
8.23
8.70
Pasteurisatie temperatuurDe melk kwam in eigenschappen
overeen met hoog gepasteuriseerde melk. Emzymreacties
negatief.
r>
i proc.
i Zuur-
graad.
Draai ings-
vermogen.
Aantal micro-
organismen per
c.m3 na 5 dagen
op bouillon-
gelatine.
S. G.
150 C.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 29
Vetvrije
Vet in droogrost
(berekend)
in proc.