17 5. Melkinrichtingen „De Landbouw en „De Hoop”. Aantal monsters: 18. Prijs’s Zomers 1920 22—26 ct. p. fl. Inhoud d. flesschen1 L. ’s Winters 1920/21 28 Gemiddeld. 1.0315 8.53 6.9 3.20 4.92 Chemisch onderzoekMelk van deugdelijke samenstelling. ReinheidsgraadVoldoende. LeucocytensedimentNormale samenstelling. Minimum Maximum Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen was in 6 monsters te hoog, n.l.84.000 op bouillon-agar); 50.400 (op bouillon-agar); 170.100; 192.600; 108.300 (op bouillon-agar). In twee monsters werden coli-bacteriën aangetroffen. Hieruit blijkt wel dat een meer nauwlettend toezicht op de berei ding dezer melk noodig is. 1.0306 1.0320 160 192.600 4.75 5.06 6.4 8.2 2.85 0.55 8.23 8.70 Pasteurisatie temperatuurDe melk kwam in eigenschappen overeen met hoog gepasteuriseerde melk. Emzymreacties negatief. r> i proc. i Zuur- graad. Draai ings- vermogen. Aantal micro- organismen per c.m3 na 5 dagen op bouillon- gelatine. S. G. 150 C. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 29 Vetvrije Vet in droogrost (berekend) in proc.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1920 | | pagina 974