19
7. Melkinrichting „de Sierkan” Nieuwe Havenstraat 11.
Aantal monsters: 22.
Inhoud der tiesch1 L.
1.0318
Gemiddeld.
6.9
8.56
4.96
Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling.
HeinheidsgraadVoldoende.
LeucocytensedimentNormale samenstelling.
Prijs’s Zomers 1920 22—26 c. p. tl.
’s Winters 1920/21 28
Minimum
Maximum
1.0308
1.0327
8.00
8.81
4 68
5.02
6.2
7.8
20
157.400
2.80
3.65
Pasteurisatie-temperatuurIn het begin van het jaar was
de pasteurisatie-temperatuur laag ongeveer 7172° C.; onge
veer half Juni is hierin verandering gebracht, zoodat thans
de melk als hoog gepasteuriseerde melk is te beschouwen.
Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen
was in 5 monsters te hoog n.l.: 40.700 (op bouillon-agar);
80.200 (op bouillon-agar); 157.400; 82.300; 96.400. Coli- of
proteusbacterieën werden niet aan getroffen. Er wordt blijk
baar aan de bereiding dezer melk onvoldoende zorg besteed.
I 3.13
n
i proc.
Zuur-
graad.
I Vetvrye
j Vet in droogrest
(berekend)
in proc.
Draaiings*
vermogen.
Aantal micro-
organismen per
c.ms na 5 dagen
op bouiUon-
gelatine.
8. G.
15° C.
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 29