19 7. Melkinrichting „de Sierkan” Nieuwe Havenstraat 11. Aantal monsters: 22. Inhoud der tiesch1 L. 1.0318 Gemiddeld. 6.9 8.56 4.96 Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. HeinheidsgraadVoldoende. LeucocytensedimentNormale samenstelling. Prijs’s Zomers 1920 22—26 c. p. tl. ’s Winters 1920/21 28 Minimum Maximum 1.0308 1.0327 8.00 8.81 4 68 5.02 6.2 7.8 20 157.400 2.80 3.65 Pasteurisatie-temperatuurIn het begin van het jaar was de pasteurisatie-temperatuur laag ongeveer 7172° C.; onge veer half Juni is hierin verandering gebracht, zoodat thans de melk als hoog gepasteuriseerde melk is te beschouwen. Bacteriologisch onderzoek: Het aantal micro-organismen was in 5 monsters te hoog n.l.: 40.700 (op bouillon-agar); 80.200 (op bouillon-agar); 157.400; 82.300; 96.400. Coli- of proteusbacterieën werden niet aan getroffen. Er wordt blijk baar aan de bereiding dezer melk onvoldoende zorg besteed. I 3.13 n i proc. Zuur- graad. I Vetvrye j Vet in droogrest (berekend) in proc. Draaiings* vermogen. Aantal micro- organismen per c.ms na 5 dagen op bouiUon- gelatine. 8. G. 15° C. VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 29

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1920 | | pagina 976