J
29
1. Ten verkoop gestelde voedingsmiddelen.
8
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
Gewone handelsmelk.
2165
169!;
79
417
56
819*
20!»
4
12
Waarvan 285 op het laboratorium.
In het tijdvak 1 Januari15 October 1921 werden be
monsterd en onderzocht 5460 monsters volle melk. Deze
monsters zijn naar de wijze, waarop zij werden verkregen,
te verdeelen in de volgende groepen:
1. Monsters bij melkverkoopers op straat genomen
2. Monsters bij melkverkoopers in winkels genomen
3. Monsters door slijters ingebracht op grond van
vermoedelijke vervalsching
4. Monsters bij levering aan slijters ter opsporing
van vervalsching
5. Stal- of weidemonsters ter bevestiging eener ge
constateerde vervalsching
6. Monsters bij levering aan melkverkoopers ter con
trole van den reinheidstoestand der afgeleverde
melk en ter opsporing van ziek vee
7. Monsters gepasteuriseerde melk, modelmelk e. d.
8. Monsters melk bij levering aan bakkers
9. Melk conserven, room e.d
Het gemiddeld vetgehalte van alle van melkverkoopers
bemonsterde melk bedroeg over genoemd tijdvak 3.07
tegen 3.09 in 1920 en 3.05 in 1919.