29
15
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN.
van
van
had de vol-
proe.
Meel en Brood.
1. Meel. Gekeurd werden 20410 monsters, gegeven 66
waarschuwingen, terwijl als ongeschikt voor consumptie
1.0064
8.3
1.0
0.3
2.4
1.9
0.4
1.0161
10.7
5.8
3.3
1.0
0.2
0.4
genees-
'■’j voe
dingsstoornissen worden gebruikt, in kennis te stellen.
1.0075 en 1.0091
6.3
3.05
0.5
2.4
1.7
0.4
1.0072
2°. Een tweetal monsters „suikervrije melk” door de fa
briek Nutricia in den handel gebracht hadden de volgende
samenstelling:
3°. Ten slotte volgen hier nog enkele onderzoekingen
andere melkpraeparaten dan onder 1 en 2 genoemd.
a. Maaglijdersmelk der fabriek „Nutricia”
gende samenstelling:
Soortelijk gewicht 15° C.
Droogrest in proc.
Vet in proc
Melksuiker in proc.
Totaal eiwit in proc.
Caseïne en albumine in
Asch in proc
b. Steriele Gezondheidsmelk (Kurmilch) der fabriek „Nu
tricia" had de volgende samenstelling:
Soortelijk gewicht 15° C1.0180
Droogrest in proc10.5
Vet in proc5.2
Melksuiker in proc3.3
Totaal eiwit in proc
Caseïne en albumine in proc.
Asch in proc
Deze analyse-uitkomsteu worden meegedeeld, om c"
heeren met de samenstelling dezer melken, welke bij
Soortelijk gewicht 15° C.
Droogrest in proc5.9
Vet in proc3.0
Melksuiker in proc0.3
Totaal eiwit in proc. 2.5
Caseïne en albumine in proc. 1.9
Asch in proc0.4
Soortelijk gewicht serum 15° C. 1.0057
Deze beide melken waren dus suiker-arm, niet suiker-vrij.
Het melksuikergehalte van melk bedraagt gemiddeld
4.55.0 procent.
1.0
0.5
0.8
1.0052
8.3
1.0
0.3
2.4
1.8
0.7