29 15 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. van van had de vol- proe. Meel en Brood. 1. Meel. Gekeurd werden 20410 monsters, gegeven 66 waarschuwingen, terwijl als ongeschikt voor consumptie 1.0064 8.3 1.0 0.3 2.4 1.9 0.4 1.0161 10.7 5.8 3.3 1.0 0.2 0.4 genees- '■’j voe dingsstoornissen worden gebruikt, in kennis te stellen. 1.0075 en 1.0091 6.3 3.05 0.5 2.4 1.7 0.4 1.0072 2°. Een tweetal monsters „suikervrije melk” door de fa briek Nutricia in den handel gebracht hadden de volgende samenstelling: 3°. Ten slotte volgen hier nog enkele onderzoekingen andere melkpraeparaten dan onder 1 en 2 genoemd. a. Maaglijdersmelk der fabriek „Nutricia” gende samenstelling: Soortelijk gewicht 15° C. Droogrest in proc. Vet in proc Melksuiker in proc. Totaal eiwit in proc. Caseïne en albumine in Asch in proc b. Steriele Gezondheidsmelk (Kurmilch) der fabriek „Nu tricia" had de volgende samenstelling: Soortelijk gewicht 15° C1.0180 Droogrest in proc10.5 Vet in proc5.2 Melksuiker in proc3.3 Totaal eiwit in proc Caseïne en albumine in proc. Asch in proc Deze analyse-uitkomsteu worden meegedeeld, om c" heeren met de samenstelling dezer melken, welke bij Soortelijk gewicht 15° C. Droogrest in proc5.9 Vet in proc3.0 Melksuiker in proc0.3 Totaal eiwit in proc. 2.5 Caseïne en albumine in proc. 1.9 Asch in proc0.4 Soortelijk gewicht serum 15° C. 1.0057 Deze beide melken waren dus suiker-arm, niet suiker-vrij. Het melksuikergehalte van melk bedraagt gemiddeld 4.55.0 procent. 1.0 0.5 0.8 1.0052 8.3 1.0 0.3 2.4 1.8 0.7

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1921 | | pagina 896