I. Versche visch:
II. Gerookte visch:
III. Gebakken visch
IV. Gezouten visch:
99
5,
>5
99
99
99
28 partijen.
11
2
8
2
1 party.
3 partijen.
3
1 partij.
1
1
1
1
1
155 partijen.
65
6
4
1 partij.
4 partijen.
9
17
2
4
3 partijen.
1 partij.
3 partijen.
6
14 partijen.
4
2
4 partijen.
8
1 partij.
1
1 partij.
25
VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 29
Schelvisch
Kabeljauw
Schar
Schol
Pieterman
Makreel
Bokking
Spiering
Heilbot
Horsmakreel
Tong
Mosselen
Griet
Tarbot
Makreel
Bokking
Schelvisch
Spiering
Kabeljauw
Gul
Paling
Pieterman
Poon
Sprot
Bokking
Schol
Schelvisch
Spiering
Garnalen
Haring
Ansjovis
V. Geconserveerde visch: Mosselen
Haring
Paling.
Visch in blik
VI. Gedroogde visch: Schar
In den zomer werd vrij wat bokking aangetroffen, welke
rood gekleurd was. Bij onderzoek bleek deze kleur veroor
zaakt door een rood gekleurde bacterie (bacterium prodi-
giosum).
Het is bekend, dat vooral in de zomermaanden garnalen
plegen te worden geconserveerd met boorzuur. In een aan
tal in winkels aangekochte partijen garnalen is het boor-
zuurgehalte bepaald. De hoeveelheid schommelde tusschen
0.61.7 Een onderzoek omtrent de vraag of het noodig