I. Versche visch: II. Gerookte visch: III. Gebakken visch IV. Gezouten visch: 99 5, >5 99 99 99 28 partijen. 11 2 8 2 1 party. 3 partijen. 3 1 partij. 1 1 1 1 1 155 partijen. 65 6 4 1 partij. 4 partijen. 9 17 2 4 3 partijen. 1 partij. 3 partijen. 6 14 partijen. 4 2 4 partijen. 8 1 partij. 1 1 partij. 25 VERSLAG KEURINGSDIENST VAN EET- EN DRINKWAREN. 29 Schelvisch Kabeljauw Schar Schol Pieterman Makreel Bokking Spiering Heilbot Horsmakreel Tong Mosselen Griet Tarbot Makreel Bokking Schelvisch Spiering Kabeljauw Gul Paling Pieterman Poon Sprot Bokking Schol Schelvisch Spiering Garnalen Haring Ansjovis V. Geconserveerde visch: Mosselen Haring Paling. Visch in blik VI. Gedroogde visch: Schar In den zomer werd vrij wat bokking aangetroffen, welke rood gekleurd was. Bij onderzoek bleek deze kleur veroor zaakt door een rood gekleurde bacterie (bacterium prodi- giosum). Het is bekend, dat vooral in de zomermaanden garnalen plegen te worden geconserveerd met boorzuur. In een aan tal in winkels aangekochte partijen garnalen is het boor- zuurgehalte bepaald. De hoeveelheid schommelde tusschen 0.61.7 Een onderzoek omtrent de vraag of het noodig

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1921 | | pagina 906