13 C. Gepasteuriseerde melk. GEMEENTE. ’s-Gravenhage. Delft 2 Gouda Van de hieronder genoemde melkinrichtingen zijn mon sters gepasteuriseerde melk genomen en onderzocht. Aantal monsters. Door den dienst worden aan gepasteuriseerde melk, dit is melk, welke een verwarming heeft ondergaan in het voorwerp, waarin het aan de verbruikers wordt afgeleverd (z.g. flesschenmelk), twee bacteriologische eischen gesteld: le. dat zij vrij is van levensvatbare coli-bacteriën; 2e. dat de melk per c.M3. niet een grooter aantal bacte riën mag bevatten dan 25000 na kweeken gedurende 5 dagen op bouillon-gelatine bij 22° C. of gedurende één dag op bouillon-agar bij 37° C. en daarna nog vier dagen bij 22° C. NAAM DER MELKINRICHTING. 8 6 12 7 4 2 3 3 1 C 2 voldoen. Aan negen slijters is een waarschuwing gezónden wegens het verkoopen van karnemelk, die te veel water bevatte. In al deze gevallen was de vetvrije droogrest lager dan 7,0 procent. Tegen één melkslijter te Oudewater is proces-verbaal opgemaakt, omdat hij een product ver kocht, dat een mengsel was van gelijke deelen karnemelk van deugdelijke samenstelling en water. Over het algemeen is de samenstelling der karnemelk ten platteland© slecht. Er zal getracht worden hierin spoe dige verbetering te brengen. P. C. Bakker, Schev. veer. A. Borsboom, Laan v. N. O. Indië. Melkinrichting „De Centrale’’, Hamerstraat. F. H. J. Kulker, v. Beverninghstr. Melkinrichting „De Hoop Landbouw”. Melkinrichting „Rhijnland”. Melkinrichting „De Sierkan”. Melkinrichting Veth Co. Melkinrichting „De Samen werking”. Melkinrichting „Ons Doel”. De Goudsche Melkinrichting. Melkinrichting „De Combinatie”. VERSLAG VAN DEN KEURINGSDIENST VAN WAREN. 29^

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1921 | | pagina 927