13
C. Gepasteuriseerde melk.
GEMEENTE.
’s-Gravenhage.
Delft
2
Gouda
Van de hieronder genoemde melkinrichtingen zijn mon
sters gepasteuriseerde melk genomen en onderzocht.
Aantal
monsters.
Door den dienst worden aan gepasteuriseerde melk, dit
is melk, welke een verwarming heeft ondergaan in het
voorwerp, waarin het aan de verbruikers wordt afgeleverd
(z.g. flesschenmelk), twee bacteriologische eischen gesteld:
le. dat zij vrij is van levensvatbare coli-bacteriën;
2e. dat de melk per c.M3. niet een grooter aantal bacte
riën mag bevatten dan 25000 na kweeken gedurende 5 dagen
op bouillon-gelatine bij 22° C. of gedurende één dag op
bouillon-agar bij 37° C. en daarna nog vier dagen bij 22° C.
NAAM DER
MELKINRICHTING.
8
6
12
7
4
2
3
3
1
C
2
voldoen. Aan negen slijters is een waarschuwing gezónden
wegens het verkoopen van karnemelk, die te veel water
bevatte. In al deze gevallen was de vetvrije droogrest lager
dan 7,0 procent. Tegen één melkslijter te Oudewater is
proces-verbaal opgemaakt, omdat hij een product ver
kocht, dat een mengsel was van gelijke deelen karnemelk
van deugdelijke samenstelling en water.
Over het algemeen is de samenstelling der karnemelk
ten platteland© slecht. Er zal getracht worden hierin spoe
dige verbetering te brengen.
P. C. Bakker, Schev. veer.
A. Borsboom, Laan v. N. O. Indië.
Melkinrichting „De Centrale’’,
Hamerstraat.
F. H. J. Kulker, v. Beverninghstr.
Melkinrichting „De Hoop
Landbouw”.
Melkinrichting „Rhijnland”.
Melkinrichting „De Sierkan”.
Melkinrichting Veth Co.
Melkinrichting „De Samen
werking”.
Melkinrichting „Ons Doel”.
De Goudsche Melkinrichting.
Melkinrichting „De Combinatie”.
VERSLAG VAN DEN KEURINGSDIENST VAN WAREN. 29^