31 17 C. Modelmelk. Door de werkzaamheden, verbonden aan de uitbreiding van het laboratorium, was het dit jaar niet mogelyk, de modelmelk zoo regelmatig te onderzoeken als gewoonlijk het geval was. De resultaten van het onderzoek van een vijftal onder zochte monsters modelmelk der hoeve „Berkendael” volgen hieronder D. Gepasteuriseerde melk. Gepasteuriseerde melk is melk, welke gedurende een vol doend langen tijd in de verpakking (gewoonlijk een flesch) waarin zy wordt afgeleverd, op een temperatuur van onge veer 7080 ft 85° C. verhit is geweest. De resultaten der onderzoekingen van gepasteuriseerde melk volgen hieronder. Melkinrichtingen te ’s-G raven h age. 1. I*. C. Bakker, Scheveningsche Veer. Onderzocht zijn: 8 monsters. Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. Bacteriologisch onderzoek: Het aantal bacteriën per c.M3. melk op bouillon-gelatine wisselde van 2018.000 en op bouillon-agar van 20—22.100. 2. A. Borsboom. Laan van N.O.-Indië. Onderzocht zijn: 7 monsters Chemisch onderzoek: Melk van deugdelijke samenstelling. Jieinheidsgraadvoldoende. Samenstelling: melk van deugdelijke samenstelling. Bacteriologisch onderzoek: Het aantal bacteriën was in de onderzochte monsters regelmatig laag. Het leucocyten-sedi- ment bleek bij microscopisch onderzoek normaal. i VERSLAG VAN DEN KEURINGSDIENST VAN WAREN. No. op gelatine op agar. 5.19 Vet in pro- i centen. 5.13 5.10 24000 2100 240 3650 3920 Aantal micro-organismen per c.M3. 1.0322 1.0318 1.0318 1.0323 j 1.0318 2400 2600 210 3200 3400 7.0 6.7 6.7 7.5 6.7 S. G. 150 C. 1 2 3 4 5 8.7 8.6 8.7 8.7 8.6 I Zuur graad. 3.40 3.55 3.80 3.20 3.30 j Vetvrije droogresti Draaiïngs- in pro- j vermogen. centen.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1923 | | pagina 835