30 VII. ('ontrole-Onderzoekingeu. 42 VERSLAG VAN WEN KEURINGSDIENST VAN WAREN. het suiker- en melksuikergehalte in 2o. het vetgehalte in buitenlandsche Onderzoekingen omtrent de samenstelling van zelf Onderzoekingen omtrent het extractgehalte van zelf 7o. 80. Biologiscb-ehemisehe onderzoekingen van visch; 9o. Onderzoekingen omtrent de samenstelling van riet- suikermelasse en zetmeelstroop; Omtrent de resultaten dezer onderzoekingen zijn elders mededeelingen gedaan. 3o. Bepaling van het vet- en eiwit (caseïne)-gehalte in volvette kaas; De Directeur, Dr. J. D. FILIPPO. 5o. bereide advocaat; Onderzoekingen omtrent de eigenschappen van tar- wevet en van mengsels tarwevet met botervet; 60. bereide soorten azijn; Onder contróle-onderzoekingen worden verstaan onder zoekingen, welke ten doel hebben ons inzicht in de samen stelling en eigenschappen van waren te verbreeden, zoodat zij bij de beoordeeling van waren van groot nut zijn. Van deze onderzoekingen mogen worden vermeld: Proeven om te komen tot een snelle wetenschappe lijke methode ter bepaling van het vetgehalte in melk, room en kaas; lOo. Over de conserveerende werking van boorzuur op garnalen. 4o. Bepalingen van kaassoorten; lo. Bepaling van melk ch oeol a de

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1924 | | pagina 904