30
VII.
('ontrole-Onderzoekingeu.
42
VERSLAG VAN WEN KEURINGSDIENST VAN WAREN.
het suiker- en melksuikergehalte in
2o.
het vetgehalte in buitenlandsche
Onderzoekingen omtrent de samenstelling van zelf
Onderzoekingen omtrent het extractgehalte van zelf
7o.
80.
Biologiscb-ehemisehe onderzoekingen van visch;
9o.
Onderzoekingen omtrent de samenstelling van riet-
suikermelasse en zetmeelstroop;
Omtrent de resultaten dezer onderzoekingen zijn elders
mededeelingen gedaan.
3o. Bepaling van het vet- en eiwit (caseïne)-gehalte in
volvette kaas;
De Directeur,
Dr. J. D. FILIPPO.
5o.
bereide advocaat;
Onderzoekingen omtrent de eigenschappen van tar-
wevet en van mengsels tarwevet met botervet;
60.
bereide soorten azijn;
Onder contróle-onderzoekingen worden verstaan onder
zoekingen, welke ten doel hebben ons inzicht in de samen
stelling en eigenschappen van waren te verbreeden, zoodat
zij bij de beoordeeling van waren van groot nut zijn. Van
deze onderzoekingen mogen worden vermeld:
Proeven om te komen tot een snelle wetenschappe
lijke methode ter bepaling van het vetgehalte in melk,
room en kaas;
lOo. Over de conserveerende werking van boorzuur op
garnalen.
4o. Bepalingen van
kaassoorten;
lo. Bepaling van
melk ch oeol a de