39 16 Afdeeling Hotel-, Café- en Restaurantbedrijf. Hotel-, Café- en Restaurant- en Bakkersbedrijf. 89 112 255 278 255 2 9 Totaal 5511 7625 5440 5766 Mannen. Banketbakkers Bierbottelaars Broodbakkers Koks Kellners Buffetchefs Buffetknechts Hotelsecretarissen Keukenknechts Zaalchefs Zilverpoetsers Pianisten Huisknechts Portiers Controleurs Kelderkneehts Keldermeesters 107 405 4572 55 35 177 12 10 1 80 352 4461 52 34 169 10 89 3 80 352 4378 52 34 336 6 381 628 5099 102 85 3 465 8 2 21 298 79 50 61 1 Het aantal plaatsingen dezer afdeeling was, zooals hiervoor vermeld is onder „De gewone bemiddeling der Arbeidsbeurs”, in verband met de weersgesteldheid bij den aanvang van het seizoen, waardoor dit later geopend werd, niet zoo gunstig voor de losse kellners als het vorige jaar. Einde 1926 is de beurs aangevangen met de voorbereiding van de bemiddeling van het vaste seizoenpersoneel voor de bad hotels, restaurants en pensions, welke bemiddeling tot en met 1926 voornamelijk beperkt bleef tot het los-personeel. Na meer dere conferenties met de directies van de groote maatschappijen en hotels, heeft de directeur der Arbeidsbeurs een regeling ge troffen, die beoogt de beurs meer in te schakelen voor de alge- meene personeelsvoorziening in dit bedrijf. Of dit gelukken zal hangt af van het al of niet slagen der proef in 1927. De resultaten van 1926 volgen hieronder gespecificeerd. 166 1 18 4 I 9 VERSLAG VAN DE GEMEENTELIJKE ARBEIDSBEURS. BEROEPEN Aan biedingen. I Plaat singen. Aan vragen. Voldane aanvragen.

Gedigitaliseerde gedrukte materialen Haags Gemeentearchief

Jaarverslagen gemeente Den Haag | 1926 | | pagina 1059