39
16
Afdeeling Hotel-, Café- en Restaurantbedrijf.
Hotel-, Café- en Restaurant- en Bakkersbedrijf.
89
112
255
278
255
2
9
Totaal
5511
7625
5440
5766
Mannen.
Banketbakkers
Bierbottelaars
Broodbakkers
Koks
Kellners
Buffetchefs
Buffetknechts
Hotelsecretarissen
Keukenknechts
Zaalchefs
Zilverpoetsers
Pianisten
Huisknechts
Portiers
Controleurs
Kelderkneehts
Keldermeesters
107
405
4572
55
35
177
12
10
1
80
352
4461
52
34
169
10
89
3
80
352
4378
52
34
336
6
381
628
5099
102
85
3
465
8
2
21
298
79
50
61
1
Het aantal plaatsingen dezer afdeeling was, zooals hiervoor
vermeld is onder „De gewone bemiddeling der Arbeidsbeurs”,
in verband met de weersgesteldheid bij den aanvang van het
seizoen, waardoor dit later geopend werd, niet zoo gunstig voor
de losse kellners als het vorige jaar.
Einde 1926 is de beurs aangevangen met de voorbereiding
van de bemiddeling van het vaste seizoenpersoneel voor de bad
hotels, restaurants en pensions, welke bemiddeling tot en met
1926 voornamelijk beperkt bleef tot het los-personeel. Na meer
dere conferenties met de directies van de groote maatschappijen
en hotels, heeft de directeur der Arbeidsbeurs een regeling ge
troffen, die beoogt de beurs meer in te schakelen voor de alge-
meene personeelsvoorziening in dit bedrijf. Of dit gelukken zal
hangt af van het al of niet slagen der proef in 1927.
De resultaten van 1926 volgen hieronder gespecificeerd.
166 1
18
4 I
9
VERSLAG VAN DE GEMEENTELIJKE ARBEIDSBEURS.
BEROEPEN
Aan
biedingen.
I Plaat
singen.
Aan
vragen.
Voldane
aanvragen.