I
1
II
II
10
f
ïïjfï
28
Tabel V vervolg).
o
o
o
o
5
14. Melk
producten.
a. Taptemelk, eischen.
i§i
jas
I s
si
Het resultaat van het chemisch onderzoek was over het alge
meen bevredigend. Tegen een melkinrichting is proces-verbaal
opgemaakt wegens het leveren van gepasteuriseerde melk met
een te laag gehalte aan vet, waarschijnlijk als gevolg van het
toevoegen van afgeroomde melk. De samenstelling der gepasteu
riseerde melk was niet bevredigend van de navolgende melk
inrichtingen: Gebrs. Leerdam, NoorderbeekstraatP. van Bock-
hove, Westerbaenstraat en Daventria, H.-v.-Deventerstraat, allen
te ’s-Gravenhage.
Door een tweetal melkinrichtingen wordt een rauwe melk
verkocht, welke onder zoodanige bijzondere waarborgen zou zijn
gewonnen, dat zij in rauwen toestand zou kunnen worden genut
tigd. Het aantal bacteriën dezer melk, uitgedrukt per cm3 was
regelmatig lager dan 50.000, in den regel lager dan 10.000. Coli-
bacteriën werden in 1 cm3 melk in 18 van de onderzochte
monsters aangetroffen. De chemische samenstelling der melk
was zeer voldoende.
In geen der monsters zijn streptococeen aangetroffen.
Taptemelk wordt in den kleinhandel zelden meer aange
troffen. De onderzochte monsters voldeden aan de gestelde
o o
s’2
VERSLAG VAN DEN KEURINGSDIENST VAN WAREN.
o
i
o
o
8
1
9
O
1
O
0
o
o
o
11
o
11
c. Modelmelk.
o
1
Wassenaar.
G. Knijnenburg, Wittelaan.
Firma Paridon, Raaphorstlaan
A. J. Verkley, Langstraat
„De Landbouw”, Kolk
Ph. Luchtigheid, Delfgauw
„De Samenwerking”, Zuideinde
B. Veth en Co., Dirk Langestraat
Gouda.
G. van Dolder, Kleiweg
„De Goudsche Melkinrichting”, Turf-
singel
A. den Ouden, Peperstraat
„De Vereenigde Zuivelbereiders”, West-
haven
NAAM DER
MELKINRICHTING.
10
10
10
10
6
6
6
Aantal monsters,
waarin per cm3, melk
het aantal bacteriën bedroeg
11
7
6
6
6
O
O
O
O
O
O
O
O
O
O
O
O
O
O
O
O
o
1
o
o
o
o
o
o
o
o
11
7
10
9
9
10
O
O
O
O
O
O
O
O
o
o
1
1
o
o
o
1
o
o
1
o
o
1
5
2
3S"
I o
i
o
3 2
0 i 0
.s s
V) o
E p.
g