11
29
e.
f.
g-
p-
De Directeur van den Keuringsdienst van Waren
voor het gebied 's-Gravenhage,
Dr. F. H. VAN DER LAAN.
methoden van zwaveligzuur-bepaling in wijnen. Daarbij
bleek de bepaling als bariumsulfaat, na overdistilleeren
in jodiumoplossing juister waarden te leveren dan die
volgens het Wijnbesluit.
De eigenschappen van het perssap van vleesch van nieuwe
haring werden vergeleken met die van het sap van koel
huisharing.
Verschillende methoden van suikerbepaling in jams en
huishoudjam zijn aan een vergelijkend onderzoek onder
worpen.
Vergeleken zijn de uitkomsten van de eiwitbepaling van
melk volgens de beide methoden van onderzoek van het
Melkbesluit.
Ten slotte volgt een overzicht van de opgemaakte processen
verbaal en van de opgelegde straffen, voor zoover deze bij het
samenstellen van dit verslag bekend waren.
VERSLAG VAN DEN KEURINGSDIENST VAN WAKEN.