1
X
1J
1:8 Jï'
Z
12
8
Herkeuringen werden niet aangevraagd.
De Directeur,
P. VAN RIJN
5
Hierbij werden afgekeurd:
1 796 kg vlees, 352,1 kg vet, 626,8 kg organen,
84,6 kg beenderen, 301,5 kg zwoerd, 282 kg varkens
koppen, 248,5 kg kalfs- en varkenspoten, 979,11 kg
vleeswaren en 480,5 kg spek.
De staat op blz. 9 geeft een overzicht van de bij
de slachtingen gedane voorwaardelijke goedkeuringen
en afkeuringen in de keuringskring ’s-Gravenhage.
In deze staat betekenen de letters:
V.G.: goedgekeurd op voorwaarde van sterilisatie;
V.G.T.: goedgekeurd op voorwaarde van verkoop in
het klein onder toezicht (vrijbank), terwijl de letters
a, b, c, d en e aangeven, dat men te doen heeft onder
scheidenlijk met normale slachting, noodslachting,
wegens ongeval, slachting zonder dat levende keuring
heeft plaats gehad, ziek of wrak dier, dan wel gestor
ven dier.
Dit onderzoek leidde tot afkeuring van 527,5 kg
vlees, 284,7 kg vet, 413,4 kg organen, 2 746,7 kg
beenderen, 26,5 kg varkenspoten, 73,9 kg vleeswaren,
86 kg zwoerd en 67,7 kg spek.
Voor zover bekend kwamen vleesvergiftingen niet
voor.
De kook- en braadproef werd 475 maal verricht en
gaf in 65 gevallen een positief resultaat, t.w. bij 40
varkens met afwijkende kleur, geur en/of smaak en
bij 25 varkens met cryptorchidie.
De pH-bepaling werd 349 maal verricht en gaf in
15 gevallen waarden van 6,8 of hoger.
De galkleurstofbepaling werd 48 maal verricht,
waarvan 11 maal met positief resultaat.
Afgegeven werden 14 987 enkelvoudige en 660
samengestelde afkeuringsbewijzen.
Voor de uitvoer naar het buitenland werden ter
keuring aangeboden 3 712 runderen, 5 132 kalveren,
11 704 schapen, 6 346,16 kg organen en delen,
1 055 581 kg vleeswaren, 27 108 kg gezouten dar
men, 15 000 kg gesmolten vet en 138 212 kg gezou
ten spek.
Hiervan werden aan export ontrokken 387 runde
ren, 77 kalveren en 205 schapen.
VERSLAG VAN HET OPENBAAR SLACHTHUIS.
Identificatie der culturen.
i 13
6
20
1
75,
9
2
5
2
15
1
2
1
1
1
5
1
1
1
1
2
2
3
5
2
7
2
3
21
1
1
2
3
1
5
2
2
1
1 10
1
1
2
23
17
22
2
2
6
169
1
95
1
Herkeuring.
75
10
1) Controle op het bedrijf, in slagerswinkels, vleeswarenfabrieken enz.
■u
3
1
1
Repressieve keuring,
Salmonella dublin
typhi mu
rium
Bac. rhusiopathiae
suis
Bac. coli
Gram positieve
coccen
Gram positieve
streptococcen
Gram positieve
monococcen
Gram positieve
staphylococcen
Gram positieve
diplococcen
Gram positieve
diplococcen
streptcoccen
Gram positieve bacil
len
Gram negatieve ba
cillen
Gram positieve
negatieve bacillen
positieve coccen
Gram positieve ba
cillen -|- sporen
vormers
Statistisch overzicht.
Keuring op grond van
de Vleeskeuringswet.
Afkeuringsbewijzen.
Keuring op grond van art. 70 van de Veewet.
het bepaalde in art. 8 van