i
I
I
12
I
Hierbij werden afgekeurd
2 798,5 kg vlees, 1 291,2 kg vet, 1 140,1 kg organen,
403 kg beenderen, 196 kg zwoerd, 48 kg varkenskop
pen, 482 kg varkenspoten, 319,6 kg vleeswaren en
80,7 kg spek.
Afgegeven werden 21 502 enkelvoudige en 495 sa
mengestelde afkeuringsbewijzen.
Herkeuring werd 1 maal aangevraagd en verricht,
waarbij de eerste keuringsbeslissing werd gehandhaafd.
De wnd. Directie,
LAFORÊT.
AUG. DIEMONT Jr.
r -.
Voor de uitvoer naar het buitenland werden ter
keuring aangeboden 730 runderen, 6 230 kalveren, 3
nuchtere kalveren, 735 varkens, 3 074 schapen, 359 100
kg organen en delen, 1 100 kg vet, 595 100 kg spek,
21 000 kg gezouten darmen en 1 481 050 kg vlees
waren.
Hiervan werden aan de export onttrokken 101 run
deren, 56 kalveren, 162 varkens en 8 schapen.
1
Dit onderzoek leidde tot afkeuring van 847 kg vlees,
65,1 kg vet, 393,2 kg organen, 495,3 kg beenderen,
324,8 kg vleeswaren, 363,8 kg zwoerd en 11 kg spek.
Voor zover bekend kwamen vleesvergiftigingen niet
voor.
De kook- en braadproef werd 718 maal verricht en
gaf in 69 gevallen een positief resultaat, t.w. bij 35
varkens met een afwijkende kleur of geur, bij 16 var
kens met cryptorchidie, bij 3 varkens met hermaphro-
ditismus, bij 3 varkens met abscessen, bij 1 varken met
een perforerende wond aan de borst, bij 1 varken met
een purulente peritonitis, bij 2 varkens met hepatitis,
bij 1 varken met een ichoreuse endometritis, bij 1 var
ken met hydraemie, bij 1 varken met endocarditis en
abscessen, bij 2 paarden, 1 veulen en 1 schaap met een
afwijkende kleur en 1 rund met een afwijkende geur.
De pH-bepaling werd 557 maal verricht en gaf in
41 gevallen waarden van 6,8 of hoger.
De galkleurstofbepaling werd 70 maal verricht,
waarvan 26 maal met positief resultaat.
De staat op blz. 9 geeft een overzicht van de bij de
slachtingen gedane voorwaardelijke goedkeuringen en
afkeuringen in de keuringskring ’s-Gravenhage.
In deze staat betekenen de letters:
V.G.: goedgekeurd op voorwaarde van sterilisatie;
V.G.T.goedgekeurd op voorwaarde van verkoop in
het klein onder toezicht (vrijbank), terwijl de letters
a, b, c, d en e aangeven, dat men te doen heeft onder
scheidenlijk met normale slachting, noodslachting
wegens ongeval, slachting zonder dat levende keuring
heeft plaats gehad, ziek of wrak dier, dan wel gestorven
dier.
VERSLAG VAN HET OPENBAAR SLACHTHUIS.
1 7
1
1
1
1
1
59
59
1
1
10
7
1
1
5
3
1
1
1
I
3
1
2
24
1
5
4
3
2
9
2
1
1
1 -
2
6
3
1
1
5 -
8
1
1
1
5 18
8
144
14
1
1
1) Controle op het bedrijf, in slagerswinkels, vleeswarenfabrieken enz.
8
96 1
T3
1
4
14
10
1
Repressieve keuring.
Afkeuringsbewijzen.
Herkeuring.
1
2
Keuring op grond van art. 70 van de Veewet.
Q.
X
H
Keuring op grond van
de Vleeskeuringswet.
2 -
2
het bepaalde in art. 8 van
Statistisch overzicht.
Salmonella dublin
enteritidis
typhi mu
rium
Bac. rhusiopathiae
suis
Bac. rhusiopathiae
suis pos.
Bacillen
Bac. coli
Gram pos. coccen
Gram pos. coccen
streptococcen
Gram positieve
diplococcen
Gram positieve
negatieve
diplococcen
streptcoccen
Gram positieve bacil
len
Gram negatieve ba
cillen
Gram positieve
negatieve bacillen
Gram positieve
bacillen en sporen
vormers
Gram positieve
negatieve coccen
bacillen
Identificatie der culturen.